Våra hästar

Vilja (65) SWB

Wetano 976 – Double D – D-Day 935
2002

http://www.blup.se/sv-SE/horses/140949-vilja-65-swb

Min fantastiska Vilja som kom till mig som 5-årig problemhäst och kastade av alla som red henne, hon var en rädd och nervös häst. Vilja har haft lätt för att lära, men vi fick jobba mycket med hennes rädsla. Jag hade ingen aning om att hon skulle ta mig hela vägen till Grand Prix och jag är så glad att jag valde att köpa henne som 5-åring.

Som 6 åring var hon utbildad till MSV B och kvalad till Breeders för 6 åringar. Sen gick det bara frammåt, hon hade lätt för att lära rörelser, trots att hon hade begränsade gångarter så gjorde hon oftast sitt bästa på banan.
Vilja har placeringar och vinster upp till GP dressyr, och hon har tävlat GP dressyr i 5 år. Hon har varit en frisk häst och under hela karriären har hon varit skadefri. Hon är energisk och pigg och vi har tränat ihop i 12 år och varje dag har vi utvecklats. Ingen annan har utbildat henne utan det här är helt vår egen resa tillsammans med mina tränare genom åren.
Vi har tävlat Lag SM och Dressage Power.

Vilja är även Selektionssto ***
Nu är planen att Vilja ska in i avelsboxen.

Vilja & Marianne Grand Prix Dressage Power 2019

Vilgot

Black Coffee – Virona – Vivaldi
2007

http://www.blup.se/sv-SE/horses/202794-vilgot-swb

mankhöjd: 173 cm
Uppfödare: Ann-Sofie Lilja, Oviken

Vilgot är en stor vacker häst med tre mycket bra gångarter. Vilgot är en riktig gentleman, han har lätt för passage och piaff och har en fantastisk trav och skolorna är som en dans. En stor galopp men lätt att sätta sig och göra piruetter. Han kan vara bekväm men även het, och är en kul häst att rida.

Under slutet av 2015 blev det mest Kenth som red Vilgot och planen är att han och Kenth ska utvecklas tillsammans i dressyren. Kenth och Vilgot har tävlat tillsammans upp till St.George dressyr. 2020 övertar Marianne Vilgot igen och får göra om kvalen upp till Msv A och under sommaren är det klart och han är nu klar för MSV A dressyr med Marianne . Vilgot går även lektioner några dagar/vecka och det verkar han tycka är kul.


Raviona (36) SWB

Ravell – Pirona – Don Primero
2010


Uppfödare:Ann-Sofie Lilja, Oviken

 Raviona , kom till oss i oktober 2015, hon är 164 cm hög, rör sig med lätthet och mycket energi och älskar att galoppera.  Raviona kvalade i 2015 på 79 % till Breedersfinalen på Flyinge i gångarter för 4-åringar och fick där 71% och goda omdömen. Raviona är en mycket energisk och arbetsvillig häst. Raviona är lätt i sin framdel och har ett bra påskjut i bakbenen. Hon har ett bra register i traven och lätt att korta och länga. Raviona är utbildad av Marianne upp till MSV B5 dressyr.

Fick tyvärr en senskada i hagen 2018 och fick stå ett helt år. Efter igångsättningen har vi fortsatt utbildningen, byten gör hon alltid rent men har tyckt att de är svåra och tar i för mycket. Men nu sommaren 2020 så börjar det lossna och serierna börjar fungera och vi har påbörjat lite piruettarbete. Start i MSV B5 på dryga 67 % och 2:placerad första helgen vi var ute. En fantastisk häst som är så lätt i rörelserna, har hur mycket talang som helst. 

Raviona är röntgad ua. 


Topaz Light

e. Total Hope u Royal Faith ue Akribori
2016

http://www.blup.se/sv-SE/horses/282914-topaz-light-swb

Mankhöjd ca 165 cm
Topaz Light segrade i Riksföl 2016 i Mantorp. En häst med 3 mycket bra gångarter.

Han är snäll i all hantering, lätt att lasta och vill alltid vara till lags, Inriden och visad som klass 1 på 3-årstestet.

Topaz har en framtid som dressyrhäst. Mycket vacker med sina blå ögon och mörka färg.
Han är i år som 4-åring startad två gånger i LC och vunnit båda på över 71% båda gångerna.
Han är mjuk i gångarterna och lätt att lära, han går i förvänd bärig galopp och skänkelvikningarna är påbörjade.


Dolce Gabbana Light

Red Hot Chilli – Dolce Vita – Cardento
2019

https://www.blup.se/sv-SE/horses/320975-dolce-gabbana-light-swb

Blir troligen runt 160-165cm
Dolce Gabbana är hoppstammad, med bra galopp, en pigg och social häst. Snäll i all hantering, regelbundet verkad och gått på stora beten i kuperad terräng. Dolce Vita har gått 130 hoppning och Red Hot Chilli har tävlat 135 hoppning med placering och matchas nu mot högre klasser.

Till Salu


Bobby Burns

Ferdadez – Briona – Briar
2019

https://www.blup.se/sv-SE/horses/321378-bobby-burns-ssl-swb-swb

Blir troligen runt 165cm
Bobby Burns kommer bli en stjärna, han har mycket fina gångarter, är behaglig och lättlärd. Snäll i all hantering, regelbundet verkad och gått på stora beten i kuperad terräng. Modern Briona är Elitsto och har fått avkommor som vunnit fölchampionat, segrat i rikssto och gått unghäst – VM. Mycket välstammad häst med framtiden för sig.