Om oss

Dressage, breeding and care

Vi som driver Stuteri Light IT AB och Seahorse.nu är Kenth och Marianne. Vi är båda tävlingsryttare, förut hoppade Kenth mest men numera tävlar vi dressyr båda två. Vi flyttade till Lysekil 2008 och har suggesivt byggt upp en anläggning i Lysekil med 14 boxar, stora hagar, grusade vinterhagar samt grusad Ridbana 20×60 och Ridhus 20x60m med microfibersand.

Marianne Höglind Björk

Marianne håller träningar i Dressyr och är dressyrdomare upp till Msv B

Marianne är licensierad C-tränare i Dressyr, men kommer under 2020/21 utbilda sig till B-tränare och St George domare. Marianne har tävlat Grand Prix dressyr i 5 år på hästen Vilja och har flera placeringar i svår dressyr. Nu satsar jag på att få upp två yngre hästar i klasserna, Vilgot är 13 år och tävlar Prix St George och Raviona 10 år och är kvalad till Msv A men inte debuterat än. Jag brinner för att coacha mina elever att tänja på gränserna och hjälper dem gärna på tävlingsplatsen om det är möjligt. Fokus är alltid på utbildningsskalan och sits och balans.

Jag dömer också så mycket jag hinner och kombinerar gärna tävling och dömning.

Kenth Björk

Kenth är utbildad lärare och har lång pedagogisk utbildning, har ridit in och utbildat många hästar i för unghästtester. Kenth har tävlat Msv hoppning samt Msv A Dressyr. Håller träningar i hoppning och dressyr.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube