Om oss

Vi som driver Stuteri Light IT AB och Seahorse.nu är Kenth och Marianne. Vi är båda tävlingsryttare, förut hoppade Kenth mest men numera tävlar vi dressyr båda två. Vi flyttade till Lysekil 2008 och har succesivt byggt upp en anläggning i Lysekil med 14 boxar, stora hagar, grusade vinterhagar samt grusad Ridbana 20×60 och Ridhus 20x60m med microfibersand.

Marianne Höglind Björk

Vilja och Marianne GP på Flyinge

Marianne håller träningar i Dressyr och är dressyrdomare upp till Msv B

Marianne är licensierad C-tränare i Dressyr, men kommer under 2020/21 utbilda sig till B-tränare och St George domare.
Marianne har tävlat Grand Prix dressyr i 5 år på hästen Vilja och har flera placeringar i svår dressyr. Nu satsar jag på att få upp Vilgot och Raviona i klasserna, Vilgot som är debuterad Intermediare och har seger och flera placeringar i St.George och Raviona går Msv A och har fått flera placeringar där. Jag brinner för att coacha mina elever att tänja på gränserna och hjälper dem gärna på tävlingsplatsen om det är möjligt. Fokus är alltid på utbildningsskalan och sits och balans.

Kenth är utbildad lärare och har långpedagogisk utbildning, har ridit in och utbildat många hästar i för unghästtester. Kenth har tävlat Msv hoppning samt st George Dressyr. Håller träningar i hoppning och dressyr. Och så rider han in våra unghästar, har mycket stabil sits och balans.